הזיתים

אתר הזיתים של ישראל

מאמרים

מתכון לסטייק סלמון

כל חובב סלמון אמור להיות מסוגל לצלות גריל סלמון, אז הכנתי את המתכון הזה להכנת סלמון צלוי פשוט לכל המשפחה. מתכון לסטייק סלמון מטוגן זה נותן לכם דוגמה מצוינת מדוע סלמון בר הוא באמת פראי (אין משחק מילים). סטייקי סלמון בסגנון איטלקי עמוסים בטעם ועשבי תיבול, נהדרים לצלייה בחוץ ומעוצבים בטעם הגריל המעושן שכולנו מכירים ואוהבים.

פאן – סלמון קלוי הוא נהדר כשלעצמו, אבל רוטב חמאת הלימון הזה לוקח אותו לרמה חדשה לגמרי של טעימות. הכנתי אותו לסלמון הזה ורציתי ליישם אותו על הכל אחרי שניסיתי אותו, אז עשיתי.

לפני הוספת רוטב החמאה יש צורך במעט מלח ופלפל לפיזור הסלמון והאספרגוס. מתבלים את סטייק הסלמון במלח ופלפל ומשאירים להתקרר. זה מתקרב לטמפרטורת החדר.

אם אתה רוצה לבדוק את הטמפרטורה של הסלמון, מבשל בתנור כ 10 – 15 דקות. יש לבשל את הסלמון במחבת, אז אם אתה לוקח את הטמפרטורה של הסלמון שלך, היזהר.

כשאתה מוציא את סטייק הסלמון מהתנור ונותן לו לנוח, המשך בבישול עוד 10-15 דקות. אם יש לכם זמן, תוכלו לשים אותו בקערת מים מומלחים למשך 2-3 דקות לפני הצלייה. פזרו מלח על הסלמון לפני הצלייה למשך 2-3 דקות ושלפו את המיצים הטבעיים.

ספר לי אם תרצה לנסות את המתכון הזה לסטייק סלמון קלוי עם ברוקולי בתגובות למטה

בינתיים אספתי את כל סטייקי הסלמון שהשתמשתי בהם למתכון ובדקתי אותם בפילה סלמון וזה עבד בצורה מושלמת. אם ניסיתם זאת וטיפים אחרים על גריל סלמון, נשמח לשמוע מכם בתגובות שלנו. השאירו תגובה וחזרו מאוחר יותר היום להכין את המתכון הטעים והטעים הזה לסטייק סלמון והודיעו לנו מה אתם חושבים!

כשתסיים

הוצא את סטייקי הסלמון מהמקרר והניח להם לנוח לפחות שעה עד שהם מגיעים לטמפרטורת החדר לפני הצלייה. אם אתה מנסה את הפילה הזה לא לאפות כאגוז מנוסה, אל תשכח לדרג את המתכון ולהשאיר תגובה למטה. בסוף פוסט זה הוספתי עוד כמה טיפים לגריל הסלמון וטיפים לגריל אחר, כמו הגריל לסלמון צלוי.

זמן הבישול משתנה בהתאם לעובי הדג

אך כלל אצבע טוב לבישול סלמון הוא בישול 5-6 דקות מכל צד. בדרך כלל סלמון מבושל במשך 4-5 דקות לכל צד, אך הפעם יכול להשתנות בהתאם לעובי פילה הסלמון. מבשלים סלמון עד להזהבה ומקלפים סלמון מעט בעזרת מזלג, כ -10 דקות. לאחר שהחלק העליון של הסלמון נחרך ומבושל לטעמכם, מכניסים את התבנית לתנור למשך 5 דקות נוספות. אני מתכנן להקדיש כ -5 שניות להכנת פילה הסלמון האפוי בזמן שהם מתבשלים בתנור, ואז בערך 3-4 דקות מכל צד.

סגרו את הגריל ובשלו את הסלמון בתנור למשך 5 דקות נוספות, או אפו משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב, בערך 3 – 4 דקות כל אחד. סוגרים את הסלמון הצלוי וצולים עוד 5-6 דקות מכל צד עד שהוא פריך ומכל הצדדים.

עכשיו הגיע הזמן לתבל במלח

פלפל ותבלינים אחרים משני צידי סטייק הסלמון. מזלפים מעט רוטב סויה מעל סלמון ושום כשהוא מגיע לגריל. מוסיפים פילה סלמון ומבשלים עד שהם חומים זהובים, בערך 5-6 דקות מכל צד, ואז מטים לצד השני. כשהשמן מנצנץ, מוסיפים סלמון, מוסיפים סלמון לשמן ומבשלים עד שהסלמון אטום. מבשלים סלמון בצד אחד 3-4 דקות או עד שהוא מסיים, עוד 5-6 דקות.

כמה זמן אתה מבשל תלוי בהכנה שאתה רוצה, אבל סטייק דגים הוא דג סמיך שקל לצלות ללא ייבוש.

סלמון טרי לרוב טעים יותר מאשר סלמון קפוא, וסלמון בריא וטעים יותר מסלמון מעובד. מאמר ותצלום זה מסבירים את ההבדל בין סלמון בר – סלמון נתפס, סלמון טרי ופילת סלמון סוקאיי הנפוצה יותר.

סלמון גולמי או לא מבושל יכול להיות מסוכן; זה יכול לגרום לסלמון להיות אטום ואטום

ואילו סלמון גולמי שקוף. סטייק סלמון הוא ללא עצמות – מבפנים ויש בו יותר בשר, ואילו פילה סלמון הוא לרוב ללא עצמות ודק. סטייק סלמון מכיל לרוב יותר שומן מפילה סלמון ויותר חלבון מפילה, אך לא כמו דגי סלמון.

מוסיפים את סטייק הסלמון למחבת ומבשלים על אש בינונית במשך כ -5 דקות

או עד שהקליפה קצוצה ומברישים את התבנית במיץ המחבת. כשסלמון מבושל, כף עליו מעט רוטב ובשל עוד 5-10 דקות על אש בינונית. סלמון ממשיך לבשל ברגע שהוא נשלף מהגריל, גם כשהוא מבושל.